T. (0575) 46 12 87
Openingstijden
  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 08.00 - 18.00 uur
  • Woensdag 08.00 - 18.00 uur
  • Donderdag 08.00 - 20.00 uur
  • Vrijdag 08.00 - 18.00 uur
  • Zaterdag 08.00 - 15.00 uur

Over ons

Team

Waar veel ondernemers worstelen met de opvolging in hun bedrijf, is dat bij kapsalon Wuestenenk geen probleem. Al vijf generaties is kapsalon Wuestenenk een begrip in de kern van Hengelo (G). Een moderne dames- en herenkapsalon met een lange familiehistorie waar kwaliteit, service en een goede sfeer hoog in het vaandel staan. Maandelijkse trainingen zorgen ervoor dat onze kapsters op de hoogte blijven van de laatste trends en technieken. We creëren een passend kapsel bij iedere gezichtsvorm. We proberen aan alle wensen van onze klanten te voldoen, zodat u tevreden de deur uitgaat. En dat tegen een betaalbare prijs.

Team
Jan Wuestenenk

Jan Wuestenenk

IN MEMORIAM

"Als je in de harten van zovelen een plaatsje hebt gekregen, is het leven rijk geweest"

 

In september 2022 is Jan Wuestenenk, voor velen het gezicht van kapsalon Wuestenenk, overleden.

Inge Vrielink

Inge Vrielink

Ik ben Inge Vrielink. Trotse moeder van twee jongens , waarmee ik samen met mijn vriend in Hengelo (G) woon. Ik werk met veel plezier bij kapsalon Wuestenenk. Destijds werd mij hier de mogelijkheid geboden om middels een BBL-opleiding mijn diploma allround kapster te behalen. Het werken met en tussen de mensen en daarnaast het creatief bezig zijn, geven me veel voldoening. En door de professionele maandelijkse trainingen blijven we vernieuwend  en enthousiast. Dit maakt het vak zo leuk. We hebben een fijn team. Gemoedelijkheid en een gezellige sfeer maken dit tot een kapsalon waar ik met heel veel plezier werk. Samenvattend:  kwaliteit, vernieuwend en sfeer.

Dus graag tot ziens.

Henriette Elburg-Wuestenenk

Henriette Elburg-Wuestenenk

Als 4e generatie Wuestenenk ben ik in 1991 toegetreden tot de salon. Ik heb een particuliere opleiding gevolgd in Arnhem, waar ik mijn diploma voor dames- en herenkapper heb behaald. Vervolgens ben ik bij Desiree Barbershop in Zutphen aan de slag gegaan en enkele jaren later bij kapsalon Charme in Wehl. Hier was het ook dat ik kon aansluiten bij de Equip in Utrecht, waar ik trainde voor wedstrijden. Ik heb meegedaan aan diverse wedstrijden en ook verschillende prijzen mogen winnen. Het trainen en bijblijven is voor mij heel belangrijk, vandaar dat wij zijn aangesloten bij het kapperscollectief. Zo blijven we op de hoogte van de nieuwste trends op het gebied van haar. Inmiddels is de 5e generatie toegetreden tot de salon, naast Malou Rietman ook mijn dochter Silke Elburg.

Malou Rietman

Malou Rietman

Ik ben Malou Rietman en kom uit Hengelo (G). Ik ben begonnen bij Ami kappers in Vorden, waar ik destijds de BBL-opleiding heb gevolgd. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen. Na 7 jaar heb ik in mei 2015 de overstap gemaakt naar kapsalon Wuestenenk. Ik vind het heel leuk en vooral bijzonder om werkzaam te zijn als 5e generatie, samen met mijn familie. We hebben een ontzettend gezellig en fijn team, waar gemoedelijkheid bovenaan staat. Zowel het dames- als het herenvak spreekt mij aan. Ik ben altijd gemotiveerd om van ieder kapsel iets moois te maken en mensen tevreden de deur uit te laten gaan. Ik hoop nog vele jaren werkzaam te kunnen en mogen zijn in het kappersvak, want ik doe het elke dag met heel veel plezier!

Silke Elburg

Silke Elburg

Ik ben Silke Elburg. Mijn moeder heeft deze kapsalon en ik ben de 5e generatie Wuestenenk. Op dit moment ben ik werkzaam bij een kapsalon in Doetinchem. Eerder heb ik in een kapsalon in Warnsveld gewerkt en een periode in onze eigen kapsalon. Over een aantal jaren wil ik graag de kapsalon in Hengelo gaan voortzetten, maar ik wil nu eerst de voeten onder andermans tafel steken. Ik ben erg creatief en mijn grootste passie is paardrijden. Ook mag ik graag koken en bakken.

 

Historie

 

Vijf generaties in een zaak is een unicum. Reden voor Henriëtte Elburg-Wuestenenk om de archieven in te duiken. Daarbij ontdekte ze dat haar familie al meer dan 100 jaar het kappers-vak uitoefent. Overgrootvader Evert Jan Wuestenenk stond namelijk al sinds 1 juli 1903 als barbier ingeschreven.

Evert Jan Wuestenenk (1873-1960) wilde zich in 1903 al vestigen in het huidige pand, maar dat kreeg geen goedkeuring bij de familie, waarna slager Jansen de Roos hem een ander pand aanbood. Evert Jan opende daar café Flora en bood onderdak aan pensiongasten, die bij de zuivelfabriek werkten. Deze werden geknipt en geschoren in het café, zodat hij ook als barbier werkzaam was.

Zoon Herman (1905-1995) kwam in de jaren ‘20 als tweede generatie helpen in de zaak, evenals ‘kleine’ Herman Voskamp, die opgroeide bij de familie. In 1928 verhuisde het bedrijf alsnog naar de tegenwoordige plek aan de Spalstraat 2, vanaf toen alleen een kapperszaak. Evert Jan bleef tot zijn dood actief, hij knipte vaak klanten buitenshuis.

Met Jan Wuestenenk (1936) kwam eind jaren ‘50 de derde generatie als kapper. Jan kan het zich nog goed herinneren: “Na mijn dienstperiode kwam ik met mijn vrouw Alie in de zaak en heb ik nog een paar jaar met mijn opa gewerkt. Hij werkte ook buitenshuis, ging naar het rusthuis aan de Kastanjelaan om daar de oudjes te scheren en te knippen. Met mijn vader ging ik later naar de gasten van het Hoge Land op ‘t Regelink. Ik mocht inzepen, vader deed het scheren. In de oorlog gingen opa en vader naar ‘t Kervel om onderduikers te knippen. “

Met de komst van Alie en zus Mientje Wuestenenk kwamen de dames in de kapsalon, waar inmiddels ook parfum- en rookartikelen, sieraden en allerlei andere artikelen werden verkocht. Ook was het een bekend adres voor toto- en lottoformulieren en hingen de uitslagen van voetbalclub Pax aan het raam van de kapperszaak. Een bekend verzamelpunt op de zondagmiddag rond een uur of vijf.

Aangezien het steeds drukker werd en ouders en grootouders een dagje ouder werden, was het een logische stap dat Henriëtte Wuestenenk (1964) in 1991 als vierde generatie in de zaak kwam en mede-eigenaar werd. Enkele jaren later ging haar moeder Alie wat naar de achtergrond. Sinds maart 2020 is Jan Wuestenenk gestopt met knippen. De kapsters hebben de werkzaamheden van Jan overgenomen. In september 2022 is Jan Wuestenenk overleden.

In 2015 kwam Malou Rietman (1991) als vijfde generatie de gelederen versterken. Ook de dochter van Henriette, Silke Elburg, is inmiddels geslaagd voor haar diploma dames- en herenkapper. Henriëtte is blij met de twee: “De kapsalon blijft daardoor in de familie, al heb ik een hartstikke leuk team met naast onszelf natuurlijk de kapsters Inge en Amber. Bij ons staat de gemoedelijkheid altijd voorop, het dorpse karakter. Klanten krijgen hier soms een kop soep, waar vind je dat nog? Dat moet ook zo blijven.”

Historie

Contact

Wij vinden het prettig als u telefonisch contact opneemt voor het maken van een afspraak. Zo kunnen wij, in overleg met u, inschatten hoeveel tijd er nodig is voor uw behandeling.

Spalstraat 2
7255 AC HENGELO (G)
Telefoon (0575) 46 12 87
info@kapsalonwuestenenk.nl